Home Livres Livres en Néerlandais Polyfenolen in olijfolie, onschatbaar voor uw gezondheid!

Polyfenolen in olijfolie, onschatbaar voor uw gezondheid!

5.00 

Inleinding en bijlages door Professor Henri JOYEUX.

Polyfenolen werken als antioxidant, ontstekingsremmer, anti-verouderingsmiddel en beschermd tegen hart- en vaatziekten.De natuurlijke polyfenolen in olijfolie uit de Marokkaanse woestijn aan de voet van het Atlasgebergte zijn zeer biologisch beschikbare en actieve moleculen, wat hen verschillende gezonde voordelen voor onze gezondheid verschaft. De verbindin-gen maken deel uit van de antioxidantenfamilie. Ze strijden tegen de negatieve ef-fecten van vrije radicalen : agressieve cellen, modificaties van het DNA, de oxidatie van lipiden.

Recente studies toonden aan dat hydroxytyrosol in olijfolie de mitochondriale functie verbetert, wat cel ouderdom verhindert en bijgevolg, het verouderen van het lichaam.

Deze informatie bevestigt dat de verbindingen werken bij het vertragen van ou-derdom en de ziektes die hiermee gepaard gaan.

De polyfenolen in olijfolie dragen ook bij aan de bescherming en de behandeling van bepaalde kankers. In dit kader is vastgesteld dat hydroxytyrosol en oleuropein een kanker bestrijdend effect hebben op darmkanker, bloedkanker en borstkan-ker,… Deze speciale verbindingen reageren op kanker door middel van verschil-lende antiproliferatieve en apoptotische mechanismen. Bovendien worden de voordelen van de polyfenolen in olijfolie op het hart- en vaatsysteem door verschillende auteurs benadrukt.

De polyfenolen in olijfolie verminderen de aanwezigheid van celadhesiemolecu-len, verhogen de beschikbaarheid van stikstofmonoxide, onderdrukken de bloed-plaataggregatie, beschermen de LDL tegen de oxidatie om arteriosclerose te ver-tragen en verminderen ontstekingsreacties.

Andere voordelen van polyfenolen in olijfolie zijn bekendgemaakt, zoals ook hun antibacteriële effect en de verhindering en de behandeling van diabetes en de ziekte van Alzheimer.


Votre livre "Programme Nutritionnel" de docteur Jacob GRATUIT :)

Nouvelle approche nutritionnelle selon le docteur JACOB, télécharger-le en version numérique gratuitement, sur votre boîte email.

Vous venez de recevoir une confirmation par email. Vérifiez que vous l'avez bien reçue :) Vérifiez bien votre dossier "spam" avant de nous contacter... les filtres anti-spams sont parfois un peu trop sensibles ! ;)