Herstel van ons Zuur-Base Evenwicht

5.50 

Télécharger un extrait gratuitement
Format PDF
iBooks (-30%)

Informations complémentaires

Poids 0.5 kg
Dimensions 18 × 11 × 15 cm
Pages

Editeur

Langue

ISBN

EAN

Description

“Ik heb een matig ernstige prostaatkanker waarvan de dagelijkse vermoeidheid door een neurologische ziekte met eigen vermoeidheid wordt versterkt.

Dat deed me denken aan de aanwezigheid van schadelijke metabolische producten. Daarom kwam het me natuurlijk voor beide vermoeidheidsvormen met gepaste maatregels te proberen beïnvloeden. Er bestaan interessante mogelijkheden om het zuur-basen evenwicht in de lever, sleutelorgaan van de energieproductie, te reguleren en om de vrije ammoniak te reduceren die door de metabolische afbraak van de aminozuren uit de eiwitrijke voeding ontstaat. Want de in het bloed getransporteerde, gasvormige en toxische ammoniak verstoort ook belangrijke functies in het centrale zenuwstelsel door zijn bekwaamheid de bloed-hersensbarriere door te dringen, wat neurologische disfuncties kan veroorzaken. En wanneer men weet dat de ammoniakoverbelasting grotendeels afhankelijk is van het darmmilieu en van het verbruik van (slecht verteerde) eiwitten, is het gemakkelijk te begrijpen wat gedaan moet worden.”

Dr. Philippe David (Parijs, Luik) werd vroeg in zijn kinderjaren met chronische ziektes en kanker geconfronteerd. Hij studeerde geneeskunde aan de Luikse Universiteit en werd in 1975 gediplomeerd. Vanaf 1997 specialiseerde hij zich in voedingstherapie, in de geneeskunde van de disfunctie en van de behandeling van de biochemische en fysiopathologische oorzaken die tot chronische ziektes leiden (preventie en behandeling). Hij studeert verder aan de Universiteit van Poitiers (faculteit van de Fundamentale en Toegepaste Wetenschappen, afdeling Microvoeding en Volksgezondheid)) en krijgt een licentie en een Master II. Vandaag is hij hoogleraar aan de “Collège pour la Recherche et la Communication sur les micronutriments (Instituut voor Onderzoek naar en Mededeling over micronutriënten) » aan de Universiteit van Poitiers en hoogleraar in Parijs (Vrije Faculteit van Natuurlijke en Ethnogeneeskunde).

Avis

Il n’y a pas encore d’avis.

Soyez le premier à laisser votre avis sur “Herstel van ons Zuur-Base Evenwicht”

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée.

BEST SELLERS